ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος του συλλόγου μας που εκτός των πρακτικών μαθημάτων μπάσκετ προς τους αθλητές/τριες αφορά και ψυχολογική υποστήριξη οι γονείς των αθλητών/τριων μας το Σάββατο 24/11/18 στο μέγαρο Πάνθεον στον πολυχώρο Φ ενημερώθηκαν λεπτομερώς γι’αυτήν τη σημαντική και πάρα πολύ χρήσιμη επιστήμη .
Στην πρώτη συνάντηση μίλησε η αθλητική ψυχολόγος του συλλόγου μας Ελεάνα Κοκκίνη (ψυχολόγος ΑΠΘ, Msc Sport and Exercise Psychology) η οποία ανέλυσε την έννοια και την χρησιμότητα της αθλητικής ψυχολογίας .
Ο πρόεδρος Στέργιος Κοπτερίδης συστήνοντας την Ελεάνα Κοκκίνη στους γονείς είπε τα εξής: ” Με την Ελεάνα ξεκινήσαμε πρόσφατα την συνεργασία μας και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει σημαντικά τα παιδιά μας, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μαθαίνοντας από μικρή ηλικία να διαχειρίζονται σωστά, τα συναισθήματα που θα βιώσουν στις προπονήσεις και στους αγώνες. Από σήμερα λοιπόν, ο σύλλογος μας καλωσορίζει την αθλητική μας ψυχολόγο, η οποία μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς μας συνεργάτες, θα αποτελεί και αυτή αναπόσπαστο μέλος της αθλητικής μας οικογένειας.”
Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε διαλογική συζήτηση που αφορούσε κυρίως τα θέματα ψυχολογικής υποστήριξης.

About the author: Chania Bc