ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

Απαράδεκτες καταστάσεις, που δεν συνάδουν με το πνεύμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, διαδραματίσθηκαν το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο μπάσκετ του αύλειου χώρου του γυμνασίου Χρυσοπηγής, την ώρα που προπονούνταν παιδιά 5-7 ετών, μέλη του σωματείου Chania Basketball Club.

Προπονήτρια άλλου αθλητικού σωματείου, η οποία ταυτόχρονα είναι εκπαιδευτικός (γυμνάστρια) σε δημοτικό σχολείο των Χανίων, διέκοψε την προπόνηση των παιδιών και μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους, παρουσία αρκετών γονέων, επιτέθηκε φραστικά με απαράδεκτη, τραμπουκική και χουλιγκανικού τύπου συμπεριφορά στον παριστάμενο πρόεδρο του σωματείου Στέργιο Κοπτερίδη, απαιτώντας – λες και είναι η ιδιοκτήτρια του χώρου – να σταματήσει η προπόνηση και οι αθλητές να βγουν έξω από τον χώρο της αυλής του σχολείου.

Ο πρόεδρος του Chania BC της εξήγησε ότι το σωματείο διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες από τους αρμόδιους φορείς για να πραγματοποιεί προπονήσεις στον συγκεκριμένο χώρο και την συγκεκριμένη ώρα, ωστόσο η προπονήτρια-εκπαιδευτικός σε έξαλλη κατάσταση συνέχισε να απαιτεί(!) την διακοπή της προπόνησης και την έξοδο των αθλητών, απευθύνοντας προσβλητικούς και απρεπείς χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου τόσο στον πρόεδρο του σωματείου, όσο και στους γονείς των μικρών αθλητών, τρομοκρατώντας παράλληλα τα παιδιά που υπέστησαν ουσιαστικά bullying από μια εκπαιδευτικό.

Μετά από αρκετή ώρα και αφού οι ψυχραιμότεροι δεν κατάφεραν να την ηρεμήσουν, ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έφθασε στον χώρο και κατέγραψε το περιστατικό και την καταγγελία του σωματείου. Η ίδια η προπονήτρια μόλις αντιλήφθηκε ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία τράπηκε σε φυγή.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο πρόεδρος του Chania BC συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. του σωματείου, προκειμένου να ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη για το περιστατικό. Ομόφωνα αποφασίσθηκε να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία της συγκεκριμένης γυμνάστριας-εκπαιδευτικού και να ενημερωθούν όλοι οι γονείς των εγγεγραμμένων αθλητών του σωματείου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δ.Σ. για το γεγονός αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επειδή συκοφαντήθηκε και εξυβρίστηκε με τα χειρότερα λόγια και ο πρόεδρος και ο σύλλογος που εκπροσωπεί. Επειδή εισέβαλε παράνομα σε σχολικό χώρο χωρίς άδεια. Επειδή η ίδια είναι «εκπαιδευτικός!» σε δημοτικό σχολείο και παράλληλα προπονήτρια σε μικρές ηλικίες.

Επειδή δημιούργησε σημαντικό ψυχολογικό πρόβλημα στα παιδιά που προπονούσαμε εκείνη την ώρα, τα οποία είναι σε ευαίσθητη ηλικία, κάποια εκ των οποίων βλέποντας αυτή την σκηνή και τους αστυνομικούς, φοβήθηκαν, βάζοντας τα κλάματα ενώ κάποια άλλα στις επόμενες προπονήσεις δεν ξαναήρθαν .

Και κυρίως επειδή ως οι «αθλητικοί γονείς» αυτών των παιδιών, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ψυχική τους ηρεμία και την σωματική τους ακεραιότητα από απειλές και τραμπουκισμούς κάποιων εκπαιδευτικών-προπονητών που δυστυχώς κατοικούν στην πόλη μας, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο, θα φροντίσουμε για την παραδειγματική τιμωρία της συγκεκριμένης κυρίας εκπαιδευτικού-προπονήτριας.

Το διοικητικό μας συμβούλιο θα συνεχίσει ακάθεκτο να τηρεί την νομιμότητα και να διδάσκει μέσω των παιδαγωγών-προπονητών μας το αθλητικό ιδεώδες στα παιδιά μας. Γιατί ο αθλητισμός πάνω απ’ όλα είναι πολιτισμός. Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές η τοπική μας κοινωνία θα τις απομονώσει. Αυτά προς το παρόν…

Τo Δ.Σ. του Chania Basketball Club»

About the author: Chania Bc